A l'Escola, Terres de l'Ebre!: Som Reserva de la Biosfera

La Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre es converteix en protagonista


Som Reserva de la Biosfera

A l'escola, Terres de l'Ebre! obre una nova ruta cap a l'educació en valors territorials.

 

Ens congratula presentar-vos el nostre pròxim treball, que girarà entorn la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre. Per desenvolupar-lo tenim la col·laboració del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), que és l'ens gestor de la Reserva de la Biosfera.

 

Amb el seu suport esperem aconseguir uns resultats que perpetuen el que ja s'ha convertit en la marca del nostre projecte, la professionalitat i la utilitat educativa i social. 

Per què la Reserva de la Biosfera?

L'objectiu del nostre projecte ha estat des de sempre oferir material educatiu sobre les Terres de l'Ebre amb la producció de diferents col·leccions de contes, més o menys vinculades a les assignatures tradicionals. A partir d'aquesta idea hem editat ja cinc contes per treballar la cultura, les tradicions orals i la literatura. 

 

En aquests moments es feia imprescindible posar-nos a treballar una temàtica mediambiental que aproximés els infants als valors naturals de les Terres de l'Ebre i la responsabilitat que això suposa per als que hi viuen.

 

 

Davant dels greus problemes ambientals que ens afecten resulta imprescindible posar-hi fil a l’agulla i mobilitzar el conjunt de la societat amb una especial incidència en els infants.

La Reserva de la Biosfera i els infants

La Reserva de la Biosfera no és una marca turística, i aquest fet és la base del nostre treball. Les reserves de biosfera són fruit del Programa Home i Biosfera, que promou la UNESCO. L'objectiu és potenciar el desenvolupament sostenible de tot el planeta i, en concret, de les regions més riques en biodiversitat, entre les quals hi ha les Terres de l'Ebre.

 

El desenvolupament econòmic d'aquestes zones s'hauria de basar en la protecció de les espècies, l'ús sostenible i racional dels recursos i l'eficiència energètica.

 

Conscienciació i responsabilitat. La nostra idea fonamental és que els xiquets entenguen que viuen en un territori únic i vital per a tot el planeta, fent-los així responsables de la seua conservació i el seu esdevenir futur.

 

 

Només d'aquesta manera aconseguirem adults informats i conscienciats que aposten per un desenvolupament sostenible en qualsevol de les activitats que realitzen.

Com ho farem?

Com sempre, ens basem en un material clàssic que mai deixarà de motivar els infants: els contes educatius.

 

En aquests moments estem acabant de polir la idea, però ja us avancem que hi barrejarem coneixement, aventura i tecnologia!

 

 

Com ja va sent habitual tindrem la col·laboració d'Andreu Castells, que s'ha convertit en el nostre il·lustrador de capçalera i també d'Onada Edicions, l'editorial que ens acompanya des del primer dia.

Per què treballem amb el COPATE?

El COPATE és l'organisme que gestiona la Reserva de la Biosfera i el que s’encarrega de realitzar les accions de conservació, desenvolupament i suport logístic de la regió.

 

 

Sempre hem tingut clar que si finalment elaboràvem aquest conte hi havíem de col·laborar de manera estreta. La nostra iniciativa privada no tenia sentit si no treballàvem conjuntament amb aquells que van iniciar i desenvolupar tot el procés per aconseguir el reconeixement mundial com a Reserva de la Biosfera i que en són els principals promotors.

Properament, campanya de micromecenatge

Sí, senyors! Com ja sabeu, el nostre projecte funciona amb la col·laboració d'empreses, administracions i ciutadans.

 

Enguany, la col·laboració del COPATE ens aplana el camí i ens fa més fàcil arribar al nostre objectiu, que sempre és difícil d'aconseguir. Però tot i el seu suport, continuem necessitant les vostres aportacions per arribar al final més forts i, sobretot, per garantir-ne la continuïtat.

 

 

D'ara endavant us anirem informant de la campanya, que començarà al març. Si hi esteu interessats ens podeu escriure a info@grupladeriva.com i us en mantindrem informats (prometem no omplir-vos la bústia de correu brossa).

 

 


Companys, un nou repte s'obre davant nostre i l'hem de superar. Perquè...

 

 

SOM RESERVA DE LA BIOSFERA! 

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    Lourdes Pujol Forcadell (lunes, 29 enero 2018 07:46)

    Estem molt contents per aquesta nova que ens heu comunicat i dir-vos que podeu comptar amb nosaltres.
    Una abraçada i encara que us ve molta feina, segur que la gaudireu i ens la fareu gaudir