Qui s’amaga darrere aquestes inicials?

Foto: Ecofinca Lo Favaret
Foto: Ecofinca Lo Favaret

Si vas a caminar pel Port, sovint, hauràs vist roques amb alguna indicació i aquestes inicials: C.S. Però, qui hi ha al darrere?

 

Al darrere hi ha el Caminante Solitario, tot un emblema de les nostres muntanyes, però que desgraciadament ja no és entre nosaltres.

 

El Caminante Solitario, nascut a Amposta, va ser un pioner de l’excursionisme. Era un home de fortes conviccions polítiques, valent i molt independent. Recorria el Port tot sol i anava escrivint indicacions dels camins sobre les roques. Per això s’anomenava a si mateix Caminante Solitario i sempre hi posava les inicials com a firma.

 

Hi havia qui el criticava perquè deien que embrutava la muntanya, però nosaltres no hi estem d’acord! El Port és un massís complicat, amb molts de camins, barrancs i vegetació, i és fàcil equivocar-se i perdre’s. Les seues indicacions ens han ajudat en múltiple ocasions —sobretot quan al Pot no hi havia ni un indicador— i sempre són del tot correctes. Amb el Caminante Solitario, hi pots confiar del tot. Estem segurs que ha evitat que molta gent es perdés per aquestes muntanyes tan feréstegues.

 

I com ens va la marxa, volem que se li faça un monument. O encara millor, dedicar-li algun dels arbres monumentals del Port. Per què no? Coses més estranyes s’han vist. Si tenim el Teix del Marturi també podríem tindre el Roure del Caminante Solitario, i tan amples!

 

I és que és ben cert que de gent com ell, pocs se’n torben... Us recomanem seguir els seus passos i atrevir-vos algun dia a passejar sols pel Port. Anar d’excursió sense companyia fa que estigues més atent a tot allò que t’envolta i pugues reflexionar, relaxar-te i trobar-te a tu mateix.

 

Moltes gràcies, Caminante Solitario

 

*Volem donar les gràcies a Ecofinca lo Favaret, que ens han cedit la fotografia.

 Autor: Grup la Deriva

Escribir comentario

Comentarios: 0